Ser brevet konstigt ut i din e-postklient? Klicka här
Hemsida: Ekosofia.se Avregistrera Kontakt

blinkandejulgran.gif

Julbrev - december 2010

Kära vänner, kunder, kolleger och andra miljöengagerade!

Frågor om miljö och hållbar utveckling fortsätter att dominera samhällsdebatten och vara viktiga för både näringsliv, konsumenter och medborgare.

Trots att snön ligger vit och att det är många minusgrader ute kommer 2010 gå till historien som ett av de varmaste åren sedan man började mäta den globala medeltemperaturen i slutet av 1800-talet. Vi får fortfarande många frågor kring detta och kring skillnaderna mellan väder och klimat. Vi ser också ett stort behov för företag att förstå hur man ska förbereda sig på och anpassa sig till klimatförändringarna, liksom hur man ska kunna tolka och ta hänsyn till miljöopinionens utveckling. Det blir allt viktigare att kunna kommunicera kring miljö och hållbar utveckling på ett trovärdigt sätt; att kunna dra affärsmässig nytta av ett proaktivt miljö- och hållbarhetsarbete. Här hoppas vi kunna vara till hjälp, bl a tack vare vår omfattande och ständigt pågående omvärldsanalys. Den utgör grunden i vår verksamhet – oavsett om det gäller utbildning, ledningsseminarier, miljökommunikation eller strategisk rådgivning.

Under 2010 har vi fortsatt att hjälpa många av de kunder som vi arbetat med i flera år. Nya kunder och uppdrag har också tillkommit, bl a flera kring trovärdig miljökommunikation. Se nedan för exempel på kunder.
Vi trivs mycket bra på Lindholmen, där vi nu funnits i tre år och ser fram mot att fira Ekosofias myndighetsdag här i maj.

Till dess önskar vi er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Bland Ekosofias kunder 2010:

Aranäs KB
Bostads AB Poseidon
Chalmersfastigheter AB
Ernst Rosén AB
Förvaltnings AB Framtiden
Förvaltnings AB GöteborgsLokaler
Göteborgs universitet
Higabgruppen
Ivar Kjellberg Byggnads AB
KY-Akademien vid Studium
Markslöjd Lighting Group
Naturskyddsföreningen
ProTeko
Saxborn Fastigheter
Sjätte AP-fonden
Stendahls Reklambyrå
Trollhättans Tomt AB
Yttra Konsumentkommunikation
Älvstranden Utveckling AB 

Kort om Ekosofia AB
Ekosofia AB är ett kunskapsföretag som verkar för hållbar utveckling.
Våra tjänster omfattar:
  • Omvärldsbevakning/analys
  • Miljöledning
  • Utbildning
  • Utredningar/förstudier
  • Affärs- och marknadsutveckling
  • Kommunikation
  • Projektledning
  • Allmän rådgivning
Vi vänder oss till företag och organisationer, både stora och små; oavsett bransch, verksamhetsområde och geografisk hemvist. Ekosofia AB grundades 1993.
Ekosofias nyhetsbrev utkommer med elva nummer per år. Ansvarig utgivare är Bill Romanus. För mer information om nyhetsbrevet kontakta Bill Romanus romanus@ekosofia.se.

För mer information om Ekosofia AB och våra tjänster, kontakta Magnus Ruberg på telefon 031 - 708 66 52 eller magnus.ruberg@ekosofia.se.